Martin Beck här studerar foto på Fridhems folkhögskola, har haft praktik på studio JK under 3 veckors tid och nu är det dags för mig att uppdatera bloggen.

Till att börja med kan jag säga det har varit otroligt roligt och lärorikt, med bra handledning har jag fått ta lärdom hur allting går till bakom kameran, förberedelser, saker att tänka på under ljussättning, jobba med kunder, post produktion och även bokföring.

När Joachim och Sophie har redigerat och studion varit ledig har jag fått i uppgift att leta upp en bild och återskapa ljusbilden. Fastnade jag fanns Joachim tillhands att hjälpa mig för att få till ljuset exakt eller att ge mig tips på saker jag kunde göra för att underlätta i redigeringen. 

Om jag haft egna funderingar hur jag kan förbättra mina bilder eller kritik överlag, har Sophie och Joachim varit mycket tillmötesgående och hjälpt mig på vägen när jag fastnat i mitt tänk.

Till andra som söker praktikplats kan jag varmt rekommendera Studio JK du kommer inte bli missnöjd.


Tack för denna tid.

/Martin


Behind the scenes under plåtning för Bellakliniken med Mattias på Persson Reklam


Här sitter Sophie och retuscherar skivomslag


Här är bilden jag fick testa på att ljussätta själv under vägledning av Joachim. 


Så här kan det gå till på Studio JK :)

I lördags var det vernissage på Galleri Almlöf i Malmö. Det är Stockholmsbaserade fotograf Johan Bergmark som ställer ut ett gäng av sina helt fantastiska porträtt på personer som Uma Therman, Charlotte Rampling, Alejandro Gonzàles, Susan Sarandon mfl. Det är något magiskt över många av bilderna och en otroligt stark kontakt med den fotograferade. Johan berättade många spännande historier kring hur bilderna blivit till och hur han oftast improviserar och kommer på idéerna på plats. 

Jan som har galleriet är alltid väldigt välkomnande och diskuterar gärna bilderna och tankar kring dem.

Utställningen Beyond the Scene hänger till den 19 Mars och är väl värt ett besök.
Hoppas ni gillar den lika mycket som jag :)

/Sophie


Charlotte Rampling, 2008Uma Thurman, 2014
En bild som Johan hade en minut på sig att ta och var tvungen att komma på en idé som skilde sig från mängden. Bredvid låg en tidning med Uma Thurman på bild. Han river ut hennes öga och ber henne hålla upp det. Enkelt men starkt!Lukas Mooddyson, 2006
Torsdagen den 11e februari begav vi oss, för tredje året i rad, till Norrlandsdagarna – en helg fylld av inspiration och trevligheter! I år var det Skellefteås tur att välkomna oss. Schemat bjöd på föreläsningar av både svenska och internationella fotografer. Bland andra Nancy Borrowick från USA, Christian Anderl från Österrike och Cato Lein från Norge/Sverige. Mellan föreläsningarna bjöds det på fika, leverantörsutställning och mingel. Fredag- och lördagkväll avslutades med goda middagar, underhållning, dans och fest sent inpå småtimmarna. Vi är mycket nöjda och ser fram emot nästa år!


Är ni intresserade att läsa mer om årets föreläsare och se deras bilder så hittar ni den informationen här:

christiananderl.com

nancyborowick.com

martinahooglandivanow.com

carljohanutsi.com
Cato-lein.com
kristoferlonna.se


Canon, årets huvudleverantörer hade med sig mycket utrustning att kolla på. Även PP-pension, Gefvert, Printasquare, Proformat och Journalistförbundet var med bland årets sponsorer.


Nancy Borrowick berättade om sitt projekt "Cancer Family". Oerhört vackert och berörande.En av Cato Leins alla spännande bilder.


Mat, dryck, snack och skratt. 


Indy spelade orgel, sjöng och underhöll.

(alla bilder är mobilbilder)


I vår vardag är inte så mycket konstigt längre. Allt från att göra vinterlandskap till varma sommarbilder och semlor med flygande lager, till att fylla en Fiat med morötter :) För något år sedan såg studion ut såhär när vi, tillsammans med EkrosHultberg, plåtade för Campus Helsingborgs morotsstipendium.
Efter den plåtningen käkade vi morotskaka i månader :)För ett tag sedan flyttade ett av våra favoritställen in rätt nära oss här på Berga, vilket vi är glada för :) I samband med öppningen plåtade jag tre nya bilder till hemsidan. När Malmö Saluhall öppnar i November 2016 flyttar Holy Greens in även där. Sallader, smoothies, foodies, juicer och shots finns i mängder att välja mellan.

Så kanske blir de en Holy-sallad för er med idag? 

/Sophie :)


Foto: Sophie Håkansson
I helgen var det julmarknad och paketinslagning hos Kv.Caroli i Malmö. Några av bilderna vi gjort med Guts & Glory syntes på lite olika ställen i stan. Fler finns att se på Kv.Carolis hemsida. In och kika! :) Fotograf: Joachim Karlsson


/Sophie :)
 
Godmorgon!

Kanske är det någon som ska upp till Stockholm över helgen, eller som planerar att åka dit snart?
Jag var själv uppe förra helgen och gjorde ett besök på Fotografiska där de just nu visar en del riktigt bra utställningar. 
Guy Bourdin - Avant-Gard, Thomas Wågström- På Jorden, Pieter ten Hoopen - Hungry Horse, Magnus Wennman/Aftonbladet - Där barn sover, Martin Scholler - Cloe Up
Alla med olika inriktning men lika värda att se.
Fredagen tips från studion :)

/Sophie 


Iphonebild från helgen
Bilder lånade från Fotografiskas hemsida, från Magnus Wennmans, Pieter ten Hoopens och Martin Schollers utställingar.
Här på studion har vi känt julstämning länge. Redan i mitten av Oktober höll vi till en tid nere i södra Skåne med en matstylist, matkreatör och ett gäng filmare för att ta fram snyggt julmaterial till City Gross. Bland köttbullar, lussekatter, tomtar, glitter, sill, kameror, sladdar och blixtar blev det många härliga skratt och ett lyckat resultat. 

.
Gå in och kolla på http://www.citygross.se/jul/ för att se vad vi fick fram. Stillbilderna är våra :)
Bakom kameran för detta jobb: Joachim Karlsson
Full rulle i studion när Stefan och Kicki är här med vårens alla Jobi-skor. Frasse är självklart med och håller koll :)

Tillsammans med Persson Reklam skapade vi denna bild för Bellakliniken, som nu med två Cool Sculpting-maskiner kan minimera behandlingstiden när patienter vill göra en fettreducering utan kirurgi och konvalescens.

Foto och retusch av Joachim